Kundstöd
Nedladdning

Vi är HRM

Allt började med Sven - Den ödmjuke innovatören

 
 

När du träffar Sven Ingemarsson får du kanske inte intrycket av att han skapat ett av Sveriges mest innovativa och flexibla lönesystem. En mer lågmäld och ödmjuk människa får du leta efter. Men under ytan hittar du en passionerad utvecklare med en enorm erfarenhet. Så när Sven bestämde sig för att utveckla HRM var det hans fjärde lönesystem i ordningen. Han gjorde det inte av entreprenörslusta eller för att tjäna pengar. Han drevs istället av passionen att bygga det ultimata svenska lönesystemet. Det skulle vara webbaserat, det skulle vara komplett. Men framför allt – det skulle vara i särklass bäst. Så grundades HRM Software, 2001. Med innovationslust, drivkraft och småländsk envishet har vi inte bara lyckats bygga det bästa och mest kompletta HR- och lönesystemet på marknaden. Vi har dessutom byggt ett företag som på riktigt brinner för att skapa lösningar som förenklar arbetet på landets lönekontor och personalavdelningar.


Vår resa

 
Pin vår resa

2001

HRM Software grundas av Sven Ingemarsson och Magnus Hulth, som inledningsvis arbetar med att konsulta andra företags lönesystem.

Pin vår resa

2002

Utvecklingen av HRM påbörjas. Det är Sven Ingemarssons fjärde lönesystem i karriären, och det ska bli marknadens absolut bästa.

Pin vår resa

2006

Osby kommun - Första större installationen av HRM.

Pin vår resa

2007

Stig-Olof Simonsson och Assar Bolin går in som huvudägare i HRM Software.

Pin vår resa

2011

HRM Software har nu 10 anställda och skriver avtal med ett antal större kunder så som Svenska Spel, Folksam och Botkyrka kommun.

Pin vår resa

2012

HRM Software flyttar till Klostergatan 6 och passerar 20 anställda. Drygt 10 000 löner per månad hanteras nu i HRM.

Pin vår resa

2013

HRM skriver avtal med bland annat H&M, Sandvik och Sweco. Sven och HRM vinner Stora Lönepriset i klassen årets innovation.

Pin vår resa

2015

50 anställda passeras och mer än 50 000 löner hanteras i HRM. Ett antal större byggbolag inleder samarbete med HRM Software.

Pin vår resa

2016

HRM Software flyttar till större nya kreativa lokaler i gamla lokstallarna för att kunna växa vidare.

Pin vår resa

Idag

HRM

Vi på HRM Software AB utvecklar och stöder mjukvarulösningar under namnet HRM som ger organisationer och företag möjlighet att planera, administrera och utveckla sin nyckeltillgång – medarbetarna. Vårt mål är att tillhandahålla innovativa och personliga lösningar med hög grad av tillgänglighet baserade på modern teknik som förbättrar det dagliga HR- och lönearbetet. Lösningarna ska också stödja affärskritiska HR-processer som bidrar till att utveckla och bibehålla företagets konkurrenskraft. Vi säkerställer därmed att organisationen kan optimera värdet av sin viktigaste tillgång - medarbetare och bidrar på det sättet till förbättrade prestationer och resultat i verksamheten.

Våra ägare

HRM Software ingår i den privatägda Simonssongruppen där Stig-Olof Simonsson är huvudägare. Genom Simonssongruppen har HRM Software AB en stark och långsiktig ägare med ett stort nätverk av företag och personer verksamma inom olika branscher, något som också våra kunder kan dra nytta av på olika sätt. Simonssongruppens ambition är att växa ytterligare, såväl organiskt som genom företagsförvärv. Vi är måna om den företagskultur som byggts upp inom koncernen, präglad av värme och ödmjukhet mellan såväl medarbetare som i våra kundrelationer. För mer information om Simonssongruppen besök www.simonssongruppen.se 

Våra event

Kommande event

Personal & Chef

21-22 februari 2018

HRM ställer ut på Nordens största konferens, mässa och mötesplats för alla som leder och utvecklar personal!

På konferensen kan du bekanta dig med HRMs nya grafiska systemprofil och även se vad Mobile First kommer att innebära för löneavdelningen och hur det kommer att förändra sättet att hämta och lämna information för chefer och medarbetare.
Du hittar oss i monter N:10

Läs mer här - Personal & Chef

Kistamässan 
 Stockholm

Amår 2018 

1 mars 2018

För 32:a året i rad anordnas Amår - en arbetsmarknadsdag som sammanför företag med studenter på Linnéuniversitetet i Växjö. 
HRM ser gärna att studenter vid Linnéuniversitetet stannar kvar i regionen genom att aktivt rekrytera studenter för olika projektarbeten och framtida anställningar.
Vi medverkar som utställare och ser framemot att visa hur Mobile First idag ändrar arbetsmönster i våra kunders verksamhet.

Och du. Missa inte vår tävling i montern.

 

Läs mer här - Amår 2018

Linnéuniversitetet
 Växjö

Forum Affärssystem & HR

8 maj 2018

Forum4IT har vuxit till att bli en av Sveriges viktigaste arrangemang för alla som är intresserade av lön/HR och affärssystem. Givetvis deltar HRM även i år, för femte gången, och ser framemot att visa hur ett modernt lönesystem kan förflytta lönespecialisten till att ta rollen som lönekonsult.

 

Läs mer här - Forum4IT

Göteborg
 Hotell Elite Park Avenue

Anmälan

Ny lansering, 24 April

Nu är du anmäld till eventet!

En bekräftelse har skickats till din mailkorg.


Antal löner varje månad

70 000

35 000

3 500

2011

12 500

2012

22 000

2013

26 500

2014

45 000

2015

56 000

2016

74 400

2017

84 900

2018*

*driftsatta och avtalade


Jobba hos oss

Vi fortsätter vår spännande utveckling och vi har många intressanta projekt på gång. Därför behöver vi förstärka vår organisation med ett antal kvalificerade medarbetare som är intresserade av att bidra till utvecklingen med sin kompetens, motivation och drivkraft.

HRM rekryterar en Systemutvecklare med Frontend-fokus till Växjö

Brinner du för snygg Frontend, grym användbarhet och innovation? Vill du jobba med React med Flux-arkitektur? Vill du jobba i ett tight agilt team med nära kontakt med produktägare och kunder? Då är detta rätt jobb för dig!

Läs merexpand_more


Vår produktutveckling fortsätter växa och därför vill vi gärna förstärka utvecklingsavdelningen med en utvecklare med Frontend-fokus. Vi bedriver arbetet på ett agilt sätt, kundnära med snabb feedback. Vi har små team på fem-sju personer som alla är placerade tillsammans, vi har korta beslutsvägar.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett ungt, expansivt bolag med stor utveckling och förändringsvilja. Här får du chansen att arbeta med kunder i olika storlekar och branscher. Vi erbjuder dig en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan.

Vi ser gärna att du

 • har erfarenhet av modernt utvecklingsarbete med driv att leverera riktigt bra lösningar
 • brinner för modern Frontend-utveckling, men kan även arbeta med alla delar av produkten
 • har ett grafiskt öga med känsla för design, vi jobbar utifrån Mobile First
 • är innovativ och är inte rädd att tänka nytt, noggrann med högt kvalitetstänk

Vi önskar att du  

 • har kunskaper i React med flux-arkitektur
 • har kunskaper i Java och gärna Clojure
 • har jobbat med / eller har stort intresse av att jobba med JavaScript ES6

Mer information

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor om tjänsten kontakta Ellen Hedvall, kandidatansvarig på Experis IT, telefon 0470-74 55 88 eller ellen.hedvall@se.experis.com. Du ansöker till tjänsten endast via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande. Sök därför tjänsten så snart som möjligt.

 

Välkommen med din ansökan!

 

HRM rekryterar en Systemutvecklare med Backend-fokus till Växjö

Har du järnkoll på hur bra Backend ska struktureras? Har du kvalitet och kundnytta i fokus? Vill du jobba med mikrotjänster i Java och Clojure?

Då kan du, tillsammans med medarbetarna i ett riktigt grymt team, hjälpa oss att bygga det bästa lönesystemet.

Läs merexpand_more


Vår produktutveckling fortsätter växa och därför vill vi gärna förstärka utvecklingsavdelningen med en utvecklare med Backend-fokus. Vi bedriver arbetet på ett agilt sätt, kundnära med snabb feedback. Vi har små team på fem-sju personer som alla är placerade tillsammans, vi har korta beslutsvägar.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett ungt, expansivt bolag med stor utveckling och förändringsvilja. Här får du chansen att arbeta med kunder i olika storlekar och branscher. Vi erbjuder dig en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan.

Vi ser gärna att du

 • har kunskaper i Java och Clojure 
 • har erfarenhet av modernt utvecklingsarbete med driv att leverera riktigt bra lösningar.
 • är intresserad av att göra logiska och underhållsvänliga Backend-lösningar, men även kunna jobba i alla delar  av produkten.
 • brinner för ständig förbättring, löpande refaktorering är en självklarhet för dig.
 • är innovativ och är inte rädd att tänka nytt, noggrann med högt kvalitetstänk

Mer information

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor om tjänsten kontakta Ellen Hedvall, kandidatansvarig på Experis IT, telefon 0470-74 55 88 eller ellen.hedvall@se.experis.com. Du ansöker till tjänsten endast via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande. Sök därför tjänsten så snart som möjligt.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Testare med automatiseringsfokus till HRM Software i Växjö

Automatiserar du mer än gärna testfall för att slippa manuellt rutinmässigt arbete? 
Har du koll på hur en superbra app ska se ut? 
Vet du hur man testar moderna Mobile First webbapplikationer på effektivast sätt? 

Då är detta rätt jobb för dig!

Läs merexpand_more

 

HRM Software har idag Sveriges senast utvecklade HR-/ lönesystem för stora organisationer. Systemet hanterar lön, personella resurser samt tid och bemanning. Innovativt, personligt och tillgängligt – precis som ett HR-/ lönestöd ska vara!


Vår produktutveckling fortsätter och därför vill vi gärna förstärka utvecklings-avdelningen med en testare. 
Vi bedriver arbetet på ett agilt sätt, kundnära med snabb feedback. Vi har små team på fem till sju personer som alla är placerade tillsammans, vi har därav korta beslutsvägar. 
Featuretest bedrivs i teamet där testaren har en drivande roll men hela teamet är delaktigt. Testaren deltar också i systemtest där fokus är att utföra relevant regressionstest för att säkerställa kvalitet genom hela processen.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett ungt, expansivt bolag med stor utveckling och förändringsvilja. Här får du chansen att arbeta med kunder i olika storlek och branscher. Vi erbjuder dig en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan.

Din Profil

Du ska vara intresserad av att vara en del av ett team som tar fram bra användarvänliga lösningar med hög kvalitet. Du är innovativ och kommer gärna med nya idéer för att effektivisera arbetet. Som sökande ser vi att du har ett högt kvalitetstänk och gillar att ha kunden och användarvänlighet i fokus.


Vi vill att du

 • har erfarenhet av modernt utvecklingsarbete med driv att leverera riktigt bra lösningar
 • tänker Mobile First och brinner för att automatisera test för att möjliggöra snabba leveranser
 • har ett grafiskt öga med känsla för design
 • är innovativ och är inte rädd att tänka nytt
 • är noggrann med högt kvalitetstänk

Vi önskar att du har

 • ett par års erfarenhet av testarbete
 • jobbat med automatiska scenariobaserade acceptanstester
 • ett öga för detaljer och en stark känsla för vad som är bra lösningar för slutanvändaren
 • erfarenhet av utforskande testning (exploratory testing) med ansvar att kontinuerligt förbättra arbetet genom att betrakta tidigare resultat

 • det är meriterande om du har erfarenhet från området Lön/HR

Vi erbjuder dig 

 • ett ungt expansivt företag med en spännande utveckling
 • en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan av arbetssituationen
 • en miljö där det finns möjlighet att arbeta med kunder i olika storlekar och i olika branscher

Mer information

Visst låter det intressant? 
Skicka in din ansökan redan i dag. Vi har för denna rekrytering valt att samarbeta med Maxkompetens. Har du frågor om tjänsten så ring Nathalie, ansvarig rekryterare och konsultchef på Maxkompetens. Tel: 0470- 78 80 54

 

Verksamhetskonsulter

Vi söker ett antal verksamhetskonsulter (Lön/HR) som kommer att arbeta med implementation av våra lösningar hos våra kunder. Arbetet bedrivs kundnära och innebär att via förståelse för kundens verksamhet omforma behov till effektiva lösningar.

Läs merexpand_more

Vi vill att du har/kan

 • erfarenhet av implementationsprojekt, meriterande om dessa varit inom Lön/HR
 • förmåga och intresse av att arbeta kundnära, både självständigt och i grupp
 • arbeta strukturerat och är kommunikativ
 • erfarenhet av att ansvara för uppdrag och att leda andra
 • ett gott affärsmannaskap
 • se helheten och konsekvenserna i det du gör
 • ett teknikintresse och har lätt för att sätta dig in i nya verksamhetssystem

Vi erbjuder dig

 • ett ungt expansivt företag med en spännande utveckling
 • en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan av arbetssituationen
 • en miljö där det finns möjlighet att arbeta med kunder i olika storlek och i olika branscher

Mer information

Låter det intressant? Om du vill ha mer information om HRM Software eller om tjänsten är du välkommen att kontakta Tommi Berkesi (konsultchef) 072-965 39 52, tommi.berkesi@hrmsoftware.se. Skicka CV och ett personligt brev till: rekrytering@hrmsoftware.se.

Skicka in en spontanansökan

Har vi för tillfället ingen specifik tjänst som vi letar efter, eller passar inte de eftersökta tjänsterna just din profil? Skicka ändå gärna in ett personligt brev och CV om du tror att du skulle passa in hos oss. Skicka till rekrytering@hrmsoftware.se.

Läs merexpand_more

Vi vill att du har/kan

 • erfarenhet av implementationsprojekt, meriterande om dessa varit inom Lön/HR
 • förmåga och intresse av att arbeta kundnära, både självständigt och i grupp
 • arbeta strukturerat och är kommunikativ
 • erfarenhet av att ansvara för uppdrag och att leda andra
 • ett gott affärsmannaskap
 • se helheten och konsekvenserna i det du gör
 • ett teknikintresse och har lätt för att sätta dig in i nya verksamhetssystem

Vi erbjuder dig

 • ett ungt expansivt företag med en spännande utveckling
 • en intressant personlig utveckling med möjlighet till stor egen påverkan av arbetssituationen
 • en miljö där det finns möjlighet att arbeta med kunder i olika storlek och i olika branscher

Mer information

Låter det intressant? Om du vill ha mer information om HRM Software eller om tjänsten är du välkommen att kontakta Tommi Berkesi (konsultchef) 072-965 39 52, tommi.berkesi@hrmsoftware.se eller Terese Hermansson (HR-ansvarig) 0733-251 003, terese.hermansson@hrmsoftware.se. Skicka CV och ett personligt brev till: rekrytering@hrmsoftware.se.

Logotyp på kontoret