Vi är HRM

Allt började med Sven - Den ödmjuke innovatören

 
 

När du träffar Sven Ingemarsson får du kanske inte intrycket av att han skapat ett av Sveriges mest innovativa och flexibla lönesystem. En mer lågmäld och ödmjuk människa får du leta efter. Men under ytan hittar du en passionerad utvecklare med en enorm erfarenhet.
Så när Sven bestämde sig för att utveckla HRM var det hans fjärde lönesystem i ordningen. Han gjorde det inte av entreprenörslusta eller för att tjäna pengar. Han drevs istället av passionen att bygga det ultimata svenska lönesystemet. Det skulle vara webbaserat, det skulle vara komplett. Men framför allt – det skulle vara i särklass bäst.
Så grundades HRM Software, 2001. Med innovationslust, drivkraft och småländsk envishet har vi inte bara lyckats bygga det bästa och mest kompletta HR- och lönesystemet på marknaden. Vi har dessutom byggt ett företag som på riktigt brinner för att skapa lösningar som förenklar arbetet på landets lönekontor och personalavdelningar.


Vår resa

 
Pin vår resa

2001

HRM Software grundas av Sven Ingemarsson och Magnus Hulth, som inledningsvis arbetar med att konsulta andra företags lönesystem.

Pin vår resa

2002

Utvecklingen av HRM påbörjas. Det är Sven Ingemarssons fjärde lönesystem i karriären, och det ska bli marknadens absolut bästa.

Pin vår resa

2006

Osby kommun - Första större installationen av HRM.

Pin vår resa

2007

Stig-Olof Simonsson och Assar Bolin går in som huvudägare i HRM Software.

Pin vår resa

2011

HRM Software har nu 10 anställda och skriver avtal med ett antal större kunder så som Svenska Spel, Folksam och Botkyrka kommun.

Pin vår resa

2012

HRM Software flyttar till Klostergatan 6 och passerar 20 anställda. Drygt 10 000 löner per månad hanteras nu i HRM.

Pin vår resa

2013

HRM skriver avtal med bland annat H&M, Sandvik och Sweco. Sven och HRM vinner Stora Lönepriset i klassen årets innovation.

Pin vår resa

2015

50 anställda passeras och mer än 50 000 löner hanteras i HRM. Ett antal större byggbolag inleder samarbete med HRM Software.

Pin vår resa

2016

HRM Software flyttar till större nya kreativa lokaler i gamla lokstallarna för att kunna växa vidare.

Pin vår resa

2017

HRMs mobilstöd lanseras med kraftfulla stöd för medarbetare och chefer.

Pin vår resa

2018

Första året då mer än 1 Miljon löner produceras via HRMs system. Bara en version av HRM systemet med löpande kontinuerliga uppdateringar finns och körs av alla kunder.

Pin vår resa

Idag

HRM

Vi på HRM Software AB utvecklar och stöder mjukvarulösningar under namnet HRM som ger organisationer och företag möjlighet att planera, administrera och utveckla sin nyckeltillgång – medarbetarna. Vårt mål är att tillhandahålla innovativa och personliga lösningar med hög grad av tillgänglighet baserade på modern teknik som förbättrar det dagliga HR- och lönearbetet. Lösningarna ska också stödja affärskritiska HR-processer som bidrar till att utveckla och bibehålla företagets konkurrenskraft. Vi säkerställer därmed att organisationen kan optimera värdet av sin viktigaste tillgång - medarbetare och bidrar på det sättet till förbättrade prestationer och resultat i verksamheten.

Våra ägare

HRM Software ingår i den privatägda Simonssongruppen där Stig-Olof Simonsson är huvudägare. Genom Simonssongruppen har HRM Software AB en stark och långsiktig ägare med ett stort nätverk av företag och personer verksamma inom olika branscher, något som också våra kunder kan dra nytta av på olika sätt. Simonssongruppens ambition är att växa ytterligare, såväl organiskt som genom företagsförvärv. Vi är måna om den företagskultur som byggts upp inom koncernen, präglad av värme och ödmjukhet mellan såväl medarbetare som i våra kundrelationer. För mer information om Simonssongruppen besök www.simonssongruppen.se 

Antal löner varje månad

70 000

35 000

3 500

2011

12 500

2012

22 000

2013

26 500

2014

45 000

2015

56 000

2016

74 400

2017

84 900

2018

96 000

2019*

*driftsatta och avtalade

Se hur det är att arbeta på HRM! arrow_forward

Jobba hos oss